از بین جوملا یا وردپرس باید کدام گزینه را انتخاب کنیم؟ این پرسش افرادی است که قصد دارند یک سایت کاربردی و پربازدید را برای نخستین‌بار راه‌اندازی کنند. وجود تفاوت‌های چشم‌گیر بین این دو مورد موجب شده است تا انتخاب کردن از بین آن‌ها به امری چالش‌برانگیز برای بسیاری از کاربران تبدیل شود. البته در صورت کسب اطلاعات لازم می‌توان به‌راحتی بهترین پاسخ را پیدا کرد. تا پایان با ما همراه بمانید تا این موضوع مهم را مورد بررسی قرار دهیم.

طراحی سایت

طراحی سایت با جوملا یا وردپرس؟

وردپرس و جوملا هر دو جزء پلتفرم‌های کنترل مدیریت محتوا هستند که از آن با عنوان CMS نیز یاد می‌شود. این دو مورد علاوه بر ساخت وب‌سایت در زمینه‌های دیگری همچون به‌روزرسانی وبلاگ‌های شخصی هم کاربرد دارند. جوملا و وردپرس را می‌توان همانند دو محصول متفاوت دانست که علی‌رغم تمایزات قابل‌توجه یک هدف نهایی را دنبال می‌کنند. به‌منظور کار کردن با هر یک از این پلتفرم‌ها باید شناخت کاملی نسبت به امکانات آن‌ها داشته باشید تا بتوانید هر نوع سایت خاصی را در سطح شبکۀ جهانی اینترنت منتشر کنید. به‌راستی نمی‌توان برای تمامی کاربران تنها به سراغ جوملا یا وردپرس رفت. دلیل این امر نیز به نیازهای گوناگون هر یک ما بازمی‌گردد. در این بین بهتر است که با قالب وردپرس شرکتی نیز آشنا شوید.

طراحی با جوملا

7 تفاوت وردپرس یا جوملا

برای انتخاب بین جوملا یا وردپرس لازم است آن‌ها را از جهات مختلفی همچون پنل کاربری، سئو، امنیت، پیچیدگی نصب، افزونه‌ها، پشتیبانی از پایگاه‌های داده و پایداری به‌خوبی مورد بررسی قرار دهیم. این موضوع به ما اجازه می‌دهد تا تصمیم جانب‌دارانه‌ای نگیریم و بتوانیم در هر موقعیت بهترین گزینۀ ممکن را مدنظرمان قرار دهیم.

  • تفاوت از نظر راحتی پنل کاربری

نخستین موردی که باید به سراغ آن برویم، نحوۀ کار با رابط کاربری (User interface) هر یک از این پلتفرم‌ها است. به‌طورکلی می‌توان بیان کرد که وردپرس از یک طراحی مینیمال و ساده‌تر بهره می‌برد، درحالی‌که جوملا بر روی ارائۀ ویژگی‌های بیشتر تأکید دارد.
اینکه از بین دو حالت فوق باید به سراغ کدام گزینه رفت به خود شما نیز بستگی دارد. برخی از افراد به دنبال آن هستند که با کمترین تعداد کلیک، امکانات دلخواه خود را فعال کنند و برخی دیگر به دنبال شلوغی نیستند. اگر در دستۀ اول قرار دارید، جوملا برای شما بهترین مورد است و چنانچه جزء دستۀ دوم هستید باید وردپرس را نصب کنید.

بد نیست نگاهی داشته باشیم بر سایت های معتبر خارجی (سایت elegantthemes) که این دو cms را از نظر کاربردی بررسی کردند:

Nowhere near as user-friendly as WordPress, Joomla gives you complete control over the entirety of your site. And it does so in the standard way, not the “WordPress Way.” For someone coming out of a boot camp or computer science program, Joomla may be where you feel more comfortable because it is definitely a more utilitarian platform.

  • تفاوت از نظر سئو (SEO)

سئو یا search engine optimization موضوع ارزشمندی به شمار می‌آید که برای مشخص کردن تفاوت بین جوملا یا وردپرس نیز می‌توان بر آن تکیه کرد. با داشتن سئو بهتر می‌توانید به رتبۀ بالاتری در موتورهای جستجو دست یابید و این موضوع به مواردی همچون تعیین کلمات کلیدی مناسب وابسته است. در وردپرس برای شناخت بهبود یک متن از نظر سئو می‌توان از Yoast که یکی از بهترین افزونه های سئو وردپرس است کمک گرفت. این سیستم به شما اجازه می‌دهد تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن سئو خود را بهتر کنید.

همچنین بخوانید:
بهترین افزونه های فروشگاهی وردپرس چیست؟ معرفی 7 افزونه لازم سایت فروشگاهی

سئو
این در حالی است که جوملا در ساختار درونی خود دارای امکاناتی برای شناساندن کلمات کلیدی و متن متا است. چنانچه به‌هیچ‌عنوان با سئو و تکنیک‌های آن آشنایی ندارید و به دنبال یک راهکار ساده در این رابطه هستید، وردپرس برایتان انتخاب مناسب‌تری خواهد بود. البته نباید از امکانات جوملا چشم‌پوشی کنیم.

  • تفاوت از نظر امنیت (SECURITY)

امنیت همواره به‌عنوان یک زیربنای بسیار مهم در رابطه با طراحی سایت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. اگر وب‌سایت شما امنیت قابل‌قبولی نداشته باشد، هکرها به‌راحتی به آن دسترسی می‌یابند و می‌توانند اطلاعات حیاتی را به دست بیاورند. سیستم CMS خاصی که انتخاب کرده‌اید، بر روی این امر اثر می‌گذارد و به همین دلیل باید به آن توجه داشته باشید.

فایروال
حال به نظرتان امنیت کدام بیشتر است؟ جوملا یا وردپرس؟ پاسخ نهایی به این پرسش، جوملا است. سیستم فایروال آر اس در این CMS به قدری کارآمد است که می‌تواند از حمله‌های خطرناک جلوگیری کند. ارائۀ آپدیت‌های امنیتی منظم یکی دیگر از تفاوت‌های بین وردپرس و جوملا محسوب می‌شود؛ بنابراین اگر احتمال رخنه به اطلاعات سایت شما وجود دارد و به دنبال یک راهکار جامع در این رابطه هستید، بهتر است این نقطۀ تمایز را به‌خوبی ارزیابی کنید.

درباره بهترین افزونه امنیتی وردپرس در مقاله ای دیگر صحبت کردیم که دعوت می کنیم آن را مطالعه کنید.

  • تفاوت از جهت پیچیدگی نصب (INSTALLATION)

نصب کردن یک سیستم CMS برای کاربران تازه‌کار کمی دشوار است، اما همین امر نیز سطوح مختلفی دارد. پیش از این بیان کردیم که در وردپرس بیشتر بر روی سادگی تأکید می‌شود و این ویژگی را می‌توان در فرایند نصب آن نیز مشاهده کرد. این در حالی است که برای به‌کارگیری جوملا فرایند پیچیده‌ای در پیش رویتان قرار دارد.

این سیستم به معنی، سیستم مدیریت محتوا یا content management system است. همچنین ممکن است این راه حلی برای کسانی باشد که به دنبال ساخت سریع وب سایتی با دانش فنی و منابع محدود هستند.

اگر یک کاربر فنی نیستید و تصور می‌کنید که ممکن است در زمان انجام فرایند نصب دچار اشتباه شوید، وردپرس بهترین یاور شما است. چنانچه در گذشته نسبت به نصب چنین سیستم‌هایی اقدام کرده‌اید و از اشتباه کردن نمی‌ترسید، قادر به پشت سر گذاشتن مراحل INSTALLATION جوملا خواهید بود.

  • تفاوت از نظر افزونه‌ها (EXTENTIONS)

طراحی با وردپرس

در پاره‌ای از موارد، اصلی‌ترین فاکتور برای انتخاب بین جوملا یا وردپرس، تعداد افزونه‌ها و پلاگین‌ها است. هر دوی این سیستم‌ها به‌خودی‌خود امکانات جالب‌توجهی را در اختیار شما قرار می‌دهند، اما می‌توان از آن‌ها به‌عنوان یک پلتفرم مادر جهت نصب افزونه‌های مختلف یاد کرد.
در واقع این افزونه‌ها هستند که ساختار اصلی پنل کاربری CMS را تشکیل می‌دهند. اگر ارزش‌گذاری خود را بر این اساس ادامه دهیم، وردپرس در رتبۀ بهتری قرار می‌گیرد، زیرا تعداد افزونه‌های آن به‌مراتب بیشتر از جوملا است. تقریباً برای هر نوع کاربردی که فکرش را بکنید یک افزونۀ وردپرس وجود دارد که تنها با یک کلیک قابل‌نصب است. حتی برخی از وب‌سایت‌های ایرانی به‌صورت تمام و کمال در حال تولید آن‌ها هستند و این موارد را به فروش می‌رسانند. ایضا باید اشاره داشت بسیاری از افزونه وردپرس رایگان هستند و شما میتوانید بدون پرداخت هزینه ای از آن استفاده کنید

  • تفاوت از نظر پایگاه داده

پشتیبانی یک سیستم CMS از پایگاه‌های داده مختلف بحث جالبی است که باید از آن به‌عنوان یک تفاوت نیز یاد کنیم. جوملا و وردپرس هر دو پایگاه‌های داده ام اس – اس کیو ال را درک می‌کنند و قابلیت دریافت اطلاعات از آن‌ها را دارند. نکتۀ مهم در این رابطه آن است که تنها وردپرس قادر به برقراری ارتباط با پایگاه داده مای اس کیو ال است. به همین جهت، اگر فقط از MYSQL استفاده می‌کنید و قادر به تغییر آن نیستید، وردپرس را انتخاب کنید.

همچنین بخوانید:
نحوه رفع خطای دستوری syntax error در وردپرس

دیتابیس

  • تفاوت از نظر پایداری

در زمان نصب جوملا یا وردپرس باید به پایداری یا Stability هر یک از آن‌ها توجه داشته باشید. گفتیم که وردپرس دارای افزونه‌های زیادی است، اما برخی از آن‌ها به‌خوبی بهینه‌سازی نشده‌اند. همین امر، باعث می‌شود تا میزان پایداری سیستم مدیریت محتوای شما کاهش یابد و با اختلالات روزمره مواجه شوید. این در حالی است که جوملا تعداد افزونه‌های کمتر ولی پایدارتری دارد.
به‌طور معمول پس از مشاهدۀ هرگونه بی‌نظمی در ساختار cms، هر یک از این پلتفرم‌ها آپدیت‌های جدیدی را عرضه می‌کنند. چنانچه به افزونه‌های زیادی نیاز ندارید و پایداری اولویت اصلی شما است، بهتر است به دنبال نصب جوملا باشید.

اگر بدون یک افزونۀ به‌خصوص نمی‌توانید محتوای خود را بارگذاری کنید و پایداری در مرتبۀ دوم قرار می‌‌گیرد، امکان استفاده از وردپرس برای شما وجود دارد. با توجه کردن به این نقاط تمایز می‌توان برحسب نیاز هر کاربر بهترین گزینۀ ممکن را برای وی تعیین کرد. این امر نقش مهمی در پیشرفت وب‌سایت دارد و نباید آن را بی‌اهمیت دانست.

بد نیست در اینجا اشاره ای داشته باشیم به شباهت های این cms که هر دو آن ها Open source هستند و این امکان به شما داده شده تا تغییرات مد نظر خود را روی آن اعمال کنید. در سایت joomla آمده:

Joomla! is a free and open-source content management system (CMS) for publishing web content. Over the years Joomla! has won several awards. It is built on a model–view–controller web application framework that can be used independently of the CMS that allows you to build powerful online applications.

همچنین بخوانید:
معروف‌ترین سایت‌های ایرانی وردپرسی

سخن پایانی

به‌کارگیری یک سیستم مدیریت محتوا بخشی اساسی از فرایند راه‌اندازی و به‌کارگیری سایت‌های مختلف است. درصورتی‌که این موضوع به شکل صحیح انجام نگیرد، نمی‌توان کاربران زیادی را جذب کرد و همین امر منجر به ایجاد مشکلات متعدد می‌شود. جوملا و وردپرس، دو غول بزرگ در این زمینه محسوب می‌شوند.همچنین اگر با بهترین سایت خرید قالب وردپرس نیز آشنا باشید به شما بسیار کمک خواهد کرد و
به‌منظور انتخاب بین جوملا یا وردپرس باید به تفاوت‌های آن‌ها توجه کنید و سپس برحسب نیاز کلی خود از بین‌شان یک گزینه را در نظر بگیرید. پس از این مرحله باید تمرکز خود را بر روی یادگیری ویژگی‌های هر یک از آن‌ها بگذارید تا بتوانید از تمامی امکاناتشان نهایت بهره را ببرید.

 

سوالات رایج

وردپرس بهتر است یا جوملا ؟

بسته به استفاده شما این سوال میتواند جواب مختلفی داشته باشد، به طور مشخص هر دو این cmc ها مزایا و معایبی دارند که به آن ها در متن پرداخته شد

مهم ترین تفاوت های وردپرس با جوملا چیست؟

مهم ترین تفاوت های وردپرس با جوملا از نظر پنل کاربرِی، امنیت، سئو و … است

5/5 - (1 امتیاز)

دسته بندی شده در: