وردپرس یک سیستم مربوط به مدیریت محتوا یا CMS به شمار میآيد که امروزه در سطح گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد. مزایای طراحی سایت با وردپرس موجب شده است تا یادگیری نحوۀ کار با آن برای بسیاری از افراد بهعنوان یک هدف مهم در نظر گرفته شود. طبیعتاً همانند هر سیستم CMS دیگری، این پلتفرم نیز معایب مختص به خود را دارد که نباید از آنها چشمپوشی کنیم. اگر به دنبال افزایش اطلاعات خود در این رابطه هستید، ادامۀ متن را از دست ندهید، زیرا به مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس اشاره کردیم.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
از زمان اولین عرضۀ وردپرس تاکنون، همواره شاهد افزایش تعداد کاربران آن بودهایم. طبیعتاً این موضوع دارای دلایلی همچون راحت بودن روند استفاده و همچنین دسترسی بدون محدودیت است که هر دو بهعنوان یک مزیت اساسی در نظر گرفته میشوند.
در این بخش به ۹ نکتۀ مثبت در مورد وردپرس میپردازیم.
-
استفادۀ آسان
اولین و شاید مهمترین مزایای وردپرس در مقابل گزینههای مشابه، آسان بودن کار با آن است. در گذشته طراحی سایت بهعنوان یک امر فوقالعاده پیچیده و دشوار در نظر گرفته میشد که با چالشهای زیادی نیز همراه بود. ظهور وردپرس این موضوع را بهطور کامل تغییر داد.
همین موضوع میتواند مدتزمان مربوط به طراحی سایت را به شکل قابلتوجهی کاهش دهد؛ زیرا تمامی افراد بهراحتی میتوانند از کلیۀ امکانات وردپرس یاری بگیرند. شما میتوانید انواع پستها، تصاویر، ویدیوها و سایر پارامترها را تنها با چند کلیک و دراگ اند دراپ کردن در وبسایتتان جای دهید. اما دراپ کردن به چه معنی است:
این مفهوم در لغت به معنای کشیدن و رها کردن است و در علوم رایانه به این معناست که شما میتوانید یک شئ یا المان مجازی را با استفاده از نشانگر موس گرفته و در فضای دیگری رها کنید. اینکار سبب میشود تا المان مدنظر انتقال پیدا کند یا بین دو فضا ارتباط منطقی برقرار شود.
-
امکان دسترسی در هر مکان و هر زمان
یکی دیگر از مزایای وردپرس آن است که جزء پلتفرمهای Browser-based محسوب میشود. این بدان معناست که شما میتوانید تنها با کمک یک مرورگر اینترنتی یا بروزر به پنل کاربری خود دسترسی داشته باشید. نکتۀ جالب آن است که حتی محدودیتی در رابطه با انتخاب مرورگر دلخواه شما وجود ندارد.
این قابلیت به شما اجازه میدهد تا در هر زمان و هر مکان تنها با داشتن یک اتصال اینترنتی بتوانید بخشهای مختلف سایتتان را تغییر دهید. حتی با کمک یک سیستم سختافزاری ساده نیز میتوان محیط لازم برای اجرا شدن وردپرس و کلیۀ امکانات موجود در آن را فراهم کرد.
-
عدم نیاز به آشنایی با ساختار اچ تی ام ال
وردپرس یک سیستم یکپارچه و self-contained به شمار میرود. شاید بپرسید که منظور اصلی این عبارت چیست و چرا باید به آن توجه کنیم؟ در پاسخ باید گفت که چنین سیستمهایی بدون نیاز به نرمافزارهای FTP قابلاجرا هستند. همین امر به ما کمک میکند تا نیازی به آشنایی با ساختار اچ تی ام ال نداشته باشیم. از سوی دیگر، با انتخاب وردپرس دیگر احتیاجی به تهیۀ لایسنس نرمافزارهایی همچون ادوبی کانتریبیوتر و یا دریم ویور را نخواهیم داشت و میتوانیم طراحی وبسایت را در اختیار بگیریم.
-
رابطه خوب سایتهای وردپرسی با موتورهای جستجو
مورد دیگری که جزء مزایای طراحی سایت با وردپرس به شمار میآيد، رابطۀ مناسب این پلتفرم با سرچ انجینها است. کدی که در ساختار وردپرس به کار گرفتهشده بسیار ساده و تمیز (Clean) است. همین موضوع کار را برای موتورهای جستجو راحت میکند. تأثیر همین امر را میتوان در رابطه با سئو مشاهده کرد. سایتهایی که با وردپرس طراحی شدهاند معمولاً به رتبههای بالاتری دست پیدا میکنند و میزان بازدید آنها افزایش مییابد؛ بنابراین حتی اگر به بهینهسازی در سرچ انجینها علاقهمند هستید، لازم است به سراغ این سیستم CMS بروید. شما با استفاده از بهترین افزونه سئو در وردپرس میتوانید سئو سایتتان را 100 از 100 کنید
همان طور که در این مطلب از سایت medium به آن اشاره شده تنوع گسترده افزونه های وردپرس، ایجاد پیوندهای دائمی جذاب و… را برای صاحبان وب سایت آسان می کند.که این موضوع برای سئو سایت مناسب است
The wide variety of WordPress plugins makes it easy for website owners to create attractive permalinks, manage metadata, optimize media, and integrate other SEO software management tools.
-
امکان کنترل کامل بر روی سایت
نکتۀ دیگری که بهمنظور شناخت مزایای طراحی سایت با وردپرس باید آن را مورد توجه قرار دهیم، ایجاد یک موقعیت اساسی برای کنترل کامل اجزای مختلف توسط کاربران است. دیگر لازم نیست برای تغییرات جزئی حتماً به سراغ طراحان حرفهای بروید، تنها کافی است قالب دلخواه خود را انتخاب کنید و در عرض چند ثانیه شاهد عوض شدن ظاهر وبسایتتان باشید. این موضوع فرایند آپدیت یا بهروزرسانی وبسایت را به یک امر ساده، اما دقیق مبدل میکند که برای اغلب افراد نکتهای ارزشمند است.
-
قابلیت شخصیسازی ۱۰۰ درصدی
اگر وردپرس را بهعنوان ابزار اصلی جهت دیزاین وبسایت خود به کار بگیرید، به قابلیت شخصیسازی (customization) دسترسی مییابید. این موضوع موجب میشود تا بتوانید برند خود را از طریق سایتتان بهتر به دیگران معرفی کنید. در واقع به همین دلیل است که در حال حاضر برای طراحی انواع سایتهای فردی نیز از وردپرس استفاده میکنیم. ادامه یافتن این فرایند باعث خواهد شد تا سایتهای مختلف به هم شباهت نداشته باشند که خود یک نکتۀ مهم برشمرده میشود. چنانچه دوست دارید در بازههای زمانی گوناگون بر حسب نیاز و سلیقهتان سایت دلخواهتان را شخصیسازی کنید، وردپرس یک انتخاب عالی برایتان است و شما به راحتی میتوانید با استفاده از صفحه سازهای وردپرس سایت خود را شخصی سازی کنید.
-
آمادۀ مصرف بودن
برخلاف سایر سیستمهای مربوط به طراحی سایت، نتیجۀ تغییرات شما در وردپرس بهصورت آنی قابلمشاهده است. این موضوع که بهعنوان یکی از مزایای طراحی سایت با وردپرس در نظر گرفته میشود موقعیتی را برای کاربران به وجود میآورد که بتوانند دیزاینهای متنوع را بهصورت پیدرپی تست کنند. انجام همین عمل در گذشته و پیش از بهکارگیری وردپرس به هفتهها و حتی ماهها زمان نیاز داشت و هزینۀ نهایی راهاندازی وبسایت را به شکل غیرقابلباوری افزایش میداد. با انتخاب این پلتفرم یک مجموعه از ابزارهای آماده به کار (ready to go) در دسترس تمام افراد قرار میگیرد.
همان طور که در مقاله سایت godaddy اشاره شده، پلتفرم های ساده تری وجود دارند، اما اکثر آنها عملکردی را که وردپرس انجام می دهد ارائه نمی دهند:
There are simpler platforms, but most don’t offer the functionality that WordPress does. And there are a few platforms that are equally robust, but they’re difficult to use for beginners.
-
امکان بهرهگیری از پلاگینهای مختلف
پلاگینها یا افزونهها یکی از خاصترین ویژگیهای وردپرس هستند که در کوتاهترین زمان ممکن نصب میشوند و قابلیتهای سایت شما را چندبرابر میکنند. بهعنوان مثال، به جای انجام یک فرایند کدنویسی فوقالعاده پیچیده جهت ساخت گالری تصاویر، میتوانید از افزونههایی استفاده کنید که به همین منظور ساخته شدهاند. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید بخش عظیمی از پلاگینهای وردپرس رایگان هستند و برای بهکارگیری بهترین افزونه های رایگان نیازی به پرداخت هیچ مبلغی وجود ندارد. البته میتوانید به سراغ نمونههای اشتراکی بروید تا به افزونههای باکیفیتتر دسترسی داشته باشید.
-
امکان توسعه مداوم
همۀ سایتها بهمرور زمان توسعه میيابند و نیاز به گسترش جنبههای مختلف آنها احساس میشود. در این حالت اگر از پلتفرم مناسبی جهت طراحی سایت خود استفاده نکرده باشید، با مشکلات متعددی روبرو خواهید شد. از جمله مزایای طراحی سایت با وردپرس میتوان به امکان گسترش امکانات جانبی آن اشاره کرد. در واقع هرچه سایت شما گستردهتر شود، این پلتفرم قابلیتهای جذابتری را در اختیارتان میگذارد. وردپرس یک سیستم مقیاسپذیر (scalable) است که میزان کارایی یا performance آن هیچگاه کاهش نمییابد.
معایب طراحی سایت با وردپرس
هیچ پلتفرمی را نمیتوان پیدا کرد که بدون نقص باشد و این موضوع در مورد وردپرس نیز بهطور کامل صدق میکند. همانطور که شناخت مزایای طراحی سایت با وردپرس مهم است، باید با معایب و نکات منفی آن نیز بهطور کامل آشنا شوید. در این رابطه میتوان به ۲ نکتۀ اصلی اشاره کرد:
-
ایجاد مشکلات امنیتی
گفتیم که وردپرس افزونهها یا پلاگینهای بسیار زیادی دارد. این موضوع اگرچه بهخودیخود امری مثبت تلقی میشود، اما میتواند مشکلات امنیتی جدی و خطرناکی را به وجود بیاورد. البته با بهکارگیری بهترین افزونههای امنیتی وردپرس و استفاده از فایروالهای قوی میتوان تا حد قابلتوجهی این امر را حل کرد.
-
وجود محدودیت در برخی از موارد
قالبهای بسیار زیادی برای وردپرس وجود دارند که میتوان با بهکارگیری آنها سایتهای جذابی را طراحی کرد. در اغلب موارد همین قالبها نیاز کلی کاربران را بهطور کامل برطرف میکنند، اما نمیتوان مطمئن بود که آنها در تمامی موقعیتها پاسخگوی ما هستند. همان طور که در مقاله طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php اشاره کردیم، در پارهای از شرایط، لازم است بهصورت اختصاصی نسبت به طراحی قالب وبسایت اقدام کنیم. این موضوع عموماً برای وبسایتهای دولتی و سازمانی صدق میکند. حتی با وجود این معایب، باز هم نباید از مزایای طراحی سایت با وردپرس غافل شد. این پلتفرم جذاب و محبوب و درعینحال ساده، دنیای اینترنت را بهطور کامل متحول کرده است.
سخن پایانی
بهکارگیری پلتفرمهای مهمی همچون وردپرس به ما اجازه میدهند تا در کوتاهترین زمان ممکن و بدون نیاز به فراگرفتن دانش کدنویسی، سایت دلخواه خود را راهاندازی کنیم. در واقع باید بیان کرد که بخش مهمی از دنیای دیجیتال امروز وابسته به این تکنولوژی فوقالعاده است. همچنین بهتر است تا بهترین درگاه پرداخت اینترنتی برای وردپرس را برای سایت خود داشته باشید.
از جمله مزایای طراحی سایت با وردپرس میتوان به گزینههایی همچون کنترل بیشتر و امکان بهرهگیری از پلاگینها و افزونههای مختلف اشاره کرد. البته این سیستم دارای معایبی همچون سطح امنیت پایینتر است. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما عزیزان را بهطور کامل یاری کنند.
سوالات متداول
مزایای طراحی سایت با وردپرس چیست؟
سهولت در استفاده، عدم نیاز به آشنایی با ساختار html، قابلیت شخصی سازی، امکان توسعه و استفاده از پلاگین های مختلف رایگان، انجام بروز رسانی های متوالی از جمله مزایای وردپرس می باشد.
معایب طراحی سایت با وردپرس چیست؟
از معایب طراحی سایت با وردپرس باید به آسیب پذیری، بوجود آوردن محدودیت برای سایت های بسیار بزرگ اشاره کرد.
من یه سایت محتوا میخواستم بزنم مثل رایامارکتینگ ، منتها میخوام بدونم یه پنل اون مدلی که مثلا وقتی تعداد کلمه میزنی متناسب با اون قیمت میده و عوض میکنی تو وردپرس شدنیه یا نه؟
سلام دوست عزیز
سایت رایامارکتینگ کلا طراحی اختصاصی داره و با وردپرس نیست اما شما اگر میخواین سایت رو با وردپرس طراحی کنید بخش فرم ثبت سفارش رو میتونید به صورت افزونه کدنویسی کنید و توی وردپرس استفاده کنید ازش. اگر تنها نیاز به محاسبه مبلغ دارید از افزونه های فرم ساز میتونید استفاده کنید که یکی از اونها افزونه گرویتی فرم هست و فرم های محاسباتی رو میتونید باهاش طراحی کنید.
اگر سوال دیگه ای بود یا نیاز به مشاوره داشتید میتونید با ما تماس بگیرید.
من میخوام سایتی برای کسبوکار خودم طراحی کنم، آیا وردپرس گزینهی مناسبیه؟ چون شنیدم بعضیها میگن خیلی راحت میشه باهاش سایت ساخت، اما میخواستم بدونم آیا این راحتی واقعا به معنای کمبودن امکانات یا محدود بودن کارایی هست؟ میشه بیشتر برام توضیح بدی که چرا وردپرس برای کسبوکارهای کوچک و حتی بزرگ میتونه انتخاب خوبی باشه و اصلاً معایبش چیه؟
من تازه میخوام وارد دنیای وب بشم و سایتم رو با وردپرس بسازم. میخواستم بدونم این سیستم مدیریت محتوا (CMS) چه مزایای امنیتی داره؟ چون همیشه از هک شدن سایتها میترسم و میخوام از ابتدا درست پیش برم. آیا با وردپرس میتونم راحت امنیت سایتم رو حفظ کنم یا باید نگرانیهایی هم داشته باشم؟
بعضی وقتها شنیدم که وردپرس به دلیل افزونهها و تمهای زیادش خیلی میتونه پیچیده بشه. مثلا اگه بخوام سایت من عملکرد خاصی داشته باشه یا ویژگیهای خاصی رو پیادهسازی کنم، چقدر باید به دردسر بیفتم؟ آیا واقعاً لازم هست که مهارت برنامهنویسی داشته باشم یا با ابزارهای وردپرس میتونم به راحتی همه چیز رو انجام بدم؟
من یه کسبوکار کوچیک دارم و میخوام یه سایت راه بندازم، ولی نگران هزینهها و زمان طراحی هستم. شنیدم وردپرس گزینه خوبیه، اما واقعا بهصرفه و سریع هست؟ میشه یه دید کلی بدی که چقدر طول میکشه و هزینههاش نسبت به بقیه روشها چطوره؟
من یه آدم فنی نیستم و دوست ندارم برای هر تغییر کوچیکی توی سایت مجبور بشم یه طراح استخدام کنم. وردپرس واقعاً کاربرپسند هست؟ یعنی میتونم بدون دانش کدنویسی خودم محتوای سایت رو مدیریت کنم یا برای هر تغییری باید به یه متخصص مراجعه کنم؟
امنیت سایتم خیلی برام مهمه، مخصوصاً که شاید بخوام یه فروشگاه اینترنتی هم راه بندازم. بعضیا میگن وردپرس امنیتش پایینه، بعضیا هم میگن با یه سری افزونه و تنظیمات میشه امنش کرد. واقعاً چقدر امنه؟ برای جلوگیری از هک شدن چه کارایی باید انجام بدم؟
بعضی از سایتها بعد از یه مدت سرعتشون خیلی میاد پایین و دیر لود میشن، مخصوصاً وقتی محتوا و افزونههای زیادی روش نصب شده باشه. وردپرس از نظر سرعت و عملکرد چطوره؟ اگه سایت من بعد از یه مدت سنگین شد، چطور میتونم سرعتشو بالا نگه دارم؟
شنیدم وردپرس بهخاطر استفاده زیاد از افزونهها گاهی باگ پیدا میکنه و بعضی افزونهها با هم تداخل دارن. این موضوع حقیقت داره؟ اگه توی سایتم به مشکل بخورم، چقدر راحت میتونم رفعش کنم یا ممکنه مجبور بشم کل سایتو از نو طراحی کنم؟